Kultur och fritid

Den levande skärgårdsön

Här på Kymendö kan du vandra i August Strindberg och Werner Aspenströms fotspår, uppleva den natur som Strindberg har beskrivit i romanen Hemsöborna eller vad Aspenström skrivit om inspelningen av Hemsöborna i sin bok Sommar. Se gården med husen där allt hände och göra ett besök vid Strindbergs Skrivarstuga på östsidan av ön.

Du kan beställa en guidad tur där du kan få höra mer om Strindberg som sommargäst på Kymendö, ring Tessan 070-586 62 78

Boken Kymendö Strindbergs Hemsö, finns att köpa i affären eller direkt från förlaget Rökorna. Se Företag/Rökorna HB. Även böckerna I Strindbergs och Hemsöbornas farvatten, Rysshärjningarna 1719 samt Mina öar handlar om skärgården runt Kymendö. De finns också i affären eller kan beställas från förlaget Rökorna. 

Vid ångbåtsbryggan ligger affären och där finns det som kan behövas till en utflykt i skärgården och även bensin till båten. På krogen Carlssons Bakficka kan du få en trevlig matupplevelse i en vacker skärgårdsmiljö alldeles vid vattnet eller bara ta en kaffe. Krogen har fullständiga rättigheter. För alla barn finns en liten lekpark där de kan ha roligt. Se Företag/Kymendöservice.

Strindbergsstugan